10 tips på hvordan bli en utstillingshund handler

En utstillingshund handler presenterer en renraset hund for dommerne i et hundeshow, slik at de kan vurdere hvor godt hundens fysiske egenskaper er i samsvar med rasestandarden. Mens en profesjonell handler får det til å se enkelt ut å vise en hund, er det egentlig ikke så lett som det ser ut til. En vellykket show-hundefører må forplikte seg til hundrevis av timer med trening. Imidlertid, hvis du er villig til å gjøre en innsats, kan du ha en morsom og givende sammen med  favorittdyret ditt.

Trinn 1

Tenk på om du har de personlige trekkene som de mest vellykkede utstillingshund handlerne har. Ikke bare må du elske å jobbe med hunder, men du bør også føle deg komfortabel med å omgås mennesker og ha utmerkede mellommenneskelige ferdigheter. Du må glede deg over hyppige reiser, fordi du vil tilbringe mye tid på veien på hundeutstillinger. Du bør glede deg over å jobbe utendørs i alle slags vær, være i god fysisk form og prestere godt som en lagspiller.

Steg 2

 Delta på ulike hundeutstillinger og observer hvordan profesjonelle handlere presenterer seg og samhandler med hundene sine. Snakk med hundeshowdommere for å lære hva de forventer av handlerne.

Trinn 3

Bestem hvilken rase du vil vise. Undersøk de forskjellige rasene gjennom intervjuer med oppdrettere og handlere, referansebøker om kvalitet og online ressurser. Observer rasene på hundeutstillinger.

Trinn 4

Kjøp en renraset registrert valp med god avstamning fra en anerkjent oppdretter hvis du planlegger å vise din egen hund. Du kan få en liste over anbefalte oppdrettere fra raseklubber eller offisielle hundeklubber. Du trenger ikke å eie en hund for å være en handler, men å vise din egen hund er en god måte å bygge den kompetansen du trenger for å vise andre menneskers hunder. Mange utstillingshund eiere vil gjerne ha dyktige erfarne handlere fordi de er uvillige, ute av stand til eller ikke er kvalifisert til å vise hundene sine selv, og fordi en god handler kan gjøre at en hund får den beste visningen som mulig. Mange av Juniorhandlerne er veldig flinke og de har samlinger/treninger. Norsk Schäferhund klub har et veldig fint og unikt Juniorhandler opplegg.

Trinn 5

Bli med i en lokal raseklubb. Du vil hente uvurderlige tips og triks fra andre handlere, og disse klubbene holder ofte utstillingstrening der du og valpen din kan teste og avgrense utstillingsferdighetene dine.

Trinn 6

Registrer valpen i grunnleggende lydighetsklasser og grunnleggende smidighetsklasser. Forsikre deg om at instruktørene har god erfaring, slik at du lærer av noen med praktisk erfaring.

Trinn 7

Tren deg selv som en utstillingshund handler. Delta på kurs for å lære om de forskjellige utstillinger for hundeutstillinger og forskjellige presentasjonsteknikker. Lær og praktiser de riktige pleieteknikkene for rasen din. Delta på hundeshow for å observere hvordan rasen blir bedømt.

Trinn 8

Vis gjerne valpen på valpeshow for treningens skyld og for at valpen skal få erfaringen med utstillinger. Fortsett å forbedre håndteringsevnen mens valpen jobber seg opp til de forskjellige klassene.

Trinn 9

Schäferhunden har som regel en handler, og eier er på utsiden av ringen. Vi ønsker at hunden skal gå i stram line og med høyt hode å søke etter eier. Dette for at hunden får vist seg på den aller beste måten. Så schäferhund eiere er avhengig av hjelp for å få vist hunden sin på best mulig måte.

Trinn 10

Spre info ut om din handler virksomhet. Nettverk med andre handlere og hundeeiere av rasen din, og la dem få vite at du er tilgjengelig for hjelp. Tilby å håndtere andres hunder for dem på arenaen.

Tips!

Det er en fin gest og gi handleren en påskjønnelse i form av en gave e.l.

Enkelte handlere vil også ha betalt for jobben de utfører. Så gjør alltid en avtale på forhånd.                          

Spør oppdretteren om råd om utstillingsstillinger og pleieteknikker for hundens spesifikke rase.

Lik oss og følg oss:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *