7 tips om lydighetstrening for Schäferhunden

Schäferhundene er store, kraftige og svært intelligente hunder. De er fantastiske kjæledyr, men lydighetstrening er viktig for deres mentale velvære og sikkerhet.

Dessverre er det mange myter om å trene hunder – spesielt store og sterke raser. Disse inkluderer bruk av smerte som et korreksjonsverktøy, hevde dominans med alfa-ruller, eller trekke tilbake mat for «dårlig» oppførsel.

Negative teknikker er unødvendige for hunder, men de er verre for Schäferhunden. Til tross for størrelsen, er Schäferhunden en sensitiv rase som reagerer best på medfølelse og ros. Faktisk kan dominanssteknikker øke angsten og forsterke dårlig atferd.

Med dette i bakhodet er her syv tips for å trene din Schäferhund uten å ty til smerter og straff.

  1. Å trene en Schäferhunden skal ikke være et slag om mental styrke

Å trene hund skal være en positiv prosess. Målet er ikke bare å lære kommandoer og lydighet, men også å utvikle et sterkere bånd mellom deg og kjæledyret ditt.

Av denne grunn bør trening være en positiv opplevelse for hunden din. Bruk belønninger for å styrke riktig oppførsel og bli entusiastisk med ros. Jo morsommere du gjør treningsøkten, desto mer effektive er det.

Dette betyr ikke at du alltid trenger å bruke godbiter. Schäferhunder synes ofte lekene deres er like givende som en matbit – selv om du får best resultat ved å bruke en blanding for å holde ting interessante.

  1. Belønning for korrekt oppførsel

Det er ofte naturlig å skjelle ut en hund når den gjør noe galt, mens du glemmer å gi ros for god oppførsel.

For eksempel vil du ofte se eiere skjelle ut hunden sin for å ha hoppet opp, men så ignorere dem når de ikke gjør det. Dette forsterker bare at hopping får oppmerksomhet – selv om det er negativt.

Lær i stedet hunden din hva han skal gjøre i stedet for å alltid fokusere på det han ikke burde. Se for positiv oppførsel – selv om det er tilfeldig – og gi overdådig ros eller til og med en og annen godbit. Når han utfører en kommando riktig, vær entusiastisk og bruk en glad, høyere stemme.

Det er viktig at denne rosen bare kommer etter god oppførsel. Selv en forsinkelse på noen sekunder kan gjøre det vanskelig for en hund å forstå hvorfor han blir rost.

  1. Å bevise det grunnleggende er essensielt

Styrken til en Schäferhund betyr at du alltid må ha kontroll over kjæledyret ditt. Enten du er hjemme, en hundepark, kafé eller besøker en venn, bør hunden din være lydhør for kommandoene dine.

En vanlig feil er å anta at en hund som kjenner en kommando hjemme vil svare med distraksjoner. Dette er sjelden tilfelle, og det er grunnen til å «bevise» en kommando som et viktig skritt i opplæringsprosessen.

Korrekturarbeid innebærer å undervise en kommando i gradvis vanskeligere miljøer. Når hunden din for eksempel vet «sitte» hjemme, kan du da trene den samme kommandoen i hagen. Du kan bli overrasket over at hunden din ikke er like lydhør i et annet miljø – selv om han vil hente opp kommandoen raskere andre gang.

Når du er trygg på hagen, kan du øke vanskeligheten ved å legge til distraksjoner, trene i en offentlig park eller med andre hunder rundt. Det er først når kjæledyret ditt reagerer i alle miljøer at en kommando virkelig er innlært.

Ekstra tips: Den første kommandoen du bør mestre er hundens navn! Han burde se på deg når du sier navnet hans, siden du ikke kan trene andre kommandoer uten hans oppmerksomhet.

  1. Vær konsekvent

Alle hunder trenger grenser og konsistens – men dette er spesielt viktig for Schäferhunder. Schäferhunder er intelligente hunder, og kan bli engstelige når eieren deres ikke behandler dem på en konsekvent måte.

Dette er grunnen til at det er en dårlig idé å la hunden din ligge i sofaen for en godbit eller av og til mate ham under bordet. Selv om det kan virke som å gi litt ekstra kjærlighet, uskarper disse handlingene grensene – spesielt hvis hunden blir kjeftet på neste gang.

  1. Unngå uttrekkbare bånd

Å trene en Schäferhund til å gå riktig i bånd er avgjørende. Å prøve å beholde en trekkende Schäferhund gir ikke en hyggelig tur, og kan være farlig hvis du ikke har styrke til å holde kjæledyret tilbake.

Mens båndopplæring fortjener en hel artikkel på egen hånd, bør du unngå å bruke uttrekkbare bånd når du trener en Schäferhund. Det er viktig å styrke en god gangavstand, men en hund forstår ikke dette hvis snøret endrer lengde.

Det er også sikkerhetsproblemer med en uttrekkbar bånd. Hvis kjæledyret ditt plutselig ser noe å jage, kan han glemme at han er i bånd. Når en stor Schäferhund når slutten av linjen i full fart, vil han enten gå fri eller forårsake en alvorlig skade.

Du bør også bruke en sele mens du lærer hunden din å ikke trekke. Halsbånd kan forårsake smerter og til og med skade på luftrøret når en sterk hund trekker, da kraften er konsentrert på halsen. En sele er et tryggere alternativ – selv om den må dimensjoneres riktig for å unngå gnagsår og forandret ganglag. Hundeklinikken har en nyttig guide for størrelse på en sele.

  1. Løs problemer mens hunden din fremdeles er ung

Atferd som er søt når Schäferhunden er en valp, kan være mye mindre ønskelig når han er voksen. Vanlige eksempler inkluderer å hoppe opp som en hilsen, knurre og bjeffe.

Bruk om mulig bryt disse dårlige vanene når hunden din fortsatt er ung. Se etter oppførsel som ikke ville være akseptabel fra en voksen Schäferhund, og ​​jobb deretter med å styrke en alternativ oppførsel.

  1. Forsterk aldri uønsket atferd

Schäferhundene er intelligente og tar raskt opp mønstre. Hvis for eksempel hunden din bjeffer når han er sulten, og så legger du ned maten – selv om du uansett skulle gi ham mat – vil han lære å bjeffe for å få mat. Når disse vanene er inngrodd, kan de ta mye tid og utholdenhet å fikse.

Av denne grunn må du unngå å forsterke atferden du gjør ved et uhell

Lik oss og følg oss:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *